15. in 16. oktobra 2020 smo uspešno organizirali 2. mednarodno znanstveno konferenco Slovenskega društva učiteljev tujega strokovnega jezika (SDUTSJ) z naslovom »Tuji jeziki stroke: Priložnosti in izzivi poučevanja in raziskovanja«. Zaradi omejitev, ki jih je prinesla pandemija Covid-19, je konferenca namesto v čudovitih Rimskih termah potekala v spletnem okolju.

V dveh dneh konference je 169 udeležencev, med katerimi je bilo kar 57 udeležencev iz Slovenije, imelo priložnost prisluhniti trem plenarnim predavanjem in 74-im prispevkom, ki so se osredotočali na različne teme s področja raziskovanja, poučevanja in učenja tujih strokovnih jezikov. S svojimi plenarnimi predavanji so znanja in spodbude za naše pedagoško in raziskovalno delo z nami delili Sara Laviosa z Univerze v Bariju (Italija), Ken Hyland z Univerze East Anglia (Velika Britanija) in Vesna Cigan z Univerze v Zagrebu (Hrvaška).

Posebej nas je znova razveselila bogata mednarodna udeležba govorcev in poslušalcev iz osemnajstih držav: Avstralije, Češke, Estonije, Francije, Hrvaške, Italije, Latvije, Madžarske, Nemčije, Poljske, Romunije, Rusije, Slovenije, Srbije, Španije, Ukrajine, Velike Britanije in ZDA. Tokratno konferenco je obogatila še prisotnost številnih študentov iz Slovenije in Italije.

Nekaj fotografskih utrinkov s konference lahko najdete na Facebook strani SDUTSJ.